Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tweedehands kluis?

Op zoek naar een kluis om jouw waardevolle eigendommen in op te slaan, maar is een nieuw exemplaar buiten budget? Het aanschaffen van een tweedehands kluis is dan een goede oplossing. Deze kunnen – over het algemeen – prima nog een ronde mee. Er zijn echter wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Niet iedere gebruikte kluis is namelijk even veilig. Dit heeft te maken met de gebruikte materialen, veranderingen in de waardebergingsindicatie en de leeftijd van de kluis. In deze blog ontdek jij waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands kluis. 

De code van een elektronisch codeslot wijzigen

Beschadigingen of gebruikssporen kunnen bij een tweedehands kluis vaak geen kwaad. Dit is vaak een esthetisch ‘probleem’ dat kan worden opgelost door de kluis op een onopvallende plek in de woning of het pand te plaatsen. De functionaliteit van zo’n tweedehands kluis is echter wel van belang. Werkt de kluis nog naar behoren, ondanks de beschadigingen? En nog belangrijker… Kan de code van het elektronisch codeslot gewijzigd worden? Je wilt tenslotte niet het risico lopen dat vorige gebruikers (of ander onguur gezelschap) de kluis kunnen openen.

Houd rekening met het gewicht van de kluis

Een oudere kluis weegt vaak meer dan een nieuw exemplaar. Kluizen werden vroeger namelijk zwaarder gebouwd. Men gebruikte zwaardere staalsoorten en een vulling van beton. Zo’n kluis verplaatsen is dan ook een heel karwei. Daarnaast moet je ook rekening houden met de vloer waarop de kluis geplaatst gaat worden. Kan deze het gewicht wel aan? In de meeste gevallen zal dit geen probleem zijn. Moet de kluis echter op een verdieping – of bijvoorbeeld in een grachtenpand – geïnstalleerd worden? Denk dan twee keer na. 

De juiste certificering voor de verzekering

Een tweedehands kluis op het oog? Let dan ook op de certificering. Deze ontbreekt vaak bij oudere exemplaren. Je loopt dan het risico dat de kluis niet geaccepteerd wordt door de verzekeringsmaatschappij. En dat is een groot probleem. Zeker wanneer er een inbraak plaatsvindt. Je komt dan met lege handen te staan.

Laat je adviseren

Voorkom onaangename verrassingen en laat je adviseren door een specialist op het gebied van tweedehands kluizen. De gebruikte kluizen van Dujardin Remmers worden volledig gereviseerd aangeboden en zijn daarnaast snel leverbaar. Uiteraard kunnen we je ook adviseren op het gebied van certificeringen en verzekeringen. Neem contact met ons op om een geschikt exemplaar te vinden.