Voldoet jouw kluis nog voor de verzekering?

Een verzekeringsmaatschappij loopt het liefst zo min mogelijk risico. Zij stellen dan ook steeds strengere eisen aan kluizen en brandkasten. Logisch. De gereedschappen die vandaag de dag gebruikt worden om een kluis aan te vallen zijn tenslotte van een ander kaliber dan een aantal jaren geleden. Berg jij jouw waardevolle eigendommen op in een kluis van 15 jaar of ouder? Dan is de kans groot dat deze niet meer gecertificeerd is volgens de huidige normen. En dat kan voor problemen zorgen. In deze blog vertellen we je meer over dit onderwerp.

Een eigen acceptatiebeleid

De ene verzekeraar is de andere niet. Het acceptatiebeleid voor kluizen en brandkasten verschilt per verzekeringsmaatschappij. Net als het verzekerde bedrag per type kluis. Daarnaast worden er ook specifieke eisen gesteld aan de verankering van kluizen onder de 1.000 kilo. Deze moeten verankerd worden aan het dragende deel van een woning of bedrijfspand. Laat dit dan ook aan een professional over. 

Om ervoor te zorgen dat je achteraf niet voor een vervelende verrassing komt te staan, is een advies op maat belangrijk. Daarvoor ben je bij Dujardin Remmers aan het juiste adres. Al onze kluizen en brandkasten zijn gecertificeerd volgens de laatste eisen. Dat betekent dat ze worden geaccepteerd door iedere verzekeraar.

De certificering van jouw kluis achterhalen

Benieuwd aan welke eisen jouw kluis voldoet? Dat is eenvoudig te achterhalen. Aan de binnenkant van jouw kluis vind je een typeplaatje. Hierop zijn de kenmerken van jouw kluis af te lezen. Kom je geen typeplaatje tegen, bijvoorbeeld bij een oude of tweedehands kluis? Dan is jouw exemplaar niet gecertificeerd. Deze voldoet dan ook niet aan de eisen van je verzekeraar. 

Deze kenmerken zijn voor veel mensen (en zelfs voor veel verzekeraars) lastig te ontcijferen. Het is daarom altijd mogelijk om ons een foto te sturen ter beoordeling. Ook wanneer je nog geen klant van ons bent.

Altijd de juiste certificering

Voordat jij een kast of kluis bij ons aanschaft, onderzoeken we jouw specifieke situatie. Deze leggen we vervolgens voor aan ons contactpersoon bij de verzekeringsmaatschappij. Jij weet dan ook zeker dat je nooit een product koopt dat aan te weinig óf te veel eisen voldoet. Je betaalt dan ook nooit teveel of te weinig.  

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op.