Is jouw alarmsysteem nog up-to-date?

Steeds meer verouderde soorten verbindingen worden door hun leveranciers uitgefaseerd. Dat heeft grote gevolgen voor het alarm communicatielandschap. Maak jij al jaren gebruik van jouw alarmsysteem? Dan kan het gebeuren dat zo’n systeem niet meer up-to-date is. Benieuwd wat je daaraan kunt doen? Lees dan verder.

Analoge telefonie niet meer van deze tijd

Het is dan ook niet gek dat KPN per 1 april 2022 afscheid genomen heeft van ISDN15/20/30. ISDN werd sinds de jaren 90 veelvuldig ingezet voor de alarmtransmissie van alarmsystemen. Om de verbinding met de meldkamer te behouden, zijn deze alarmsystemen inmiddels aangepast of vervangen naar een online variant. 

Gebruik je jouw alarmsysteem al jaren? Dan is de kans groot dat deze verouderd is. Na gemiddeld 15 jaar worden bepaalde componenten bijvoorbeeld niet meer geproduceerd of geleverd. Dit kan voor een defect zorgen. En in sommige gevallen zelfs voor uitval van het volledige systeem. Door jouw alarmsysteem te laten onderhouden door een professional verhoog je de continuïteit van het systeem. Na 10 tot 15 jaar is het vervangen aan te raden. Aangezien de productie van bepaalde componenten vaak gestopt is.

Jouw alarmsysteem vervangen

Om de veiligheid te (blijven) waarborgen, adviseren wij jou om vooraf na te denken over het vervangen van je systeem. Componenten – denk aan bekabeling, deurcontacten en bewegingsmelders – kunnen vaak eenvoudig op een nieuw alarmsysteem worden aangesloten. Bij het vernieuwen van je systeem kun je daarnaast gebruik gaan maken van de nieuwste technologieën. Denk hierbij aan het bedienen van het systeem via je mobiele telefoon. Handig! Ook extra uitbreidingen, energiezuinige apparatuur (bijvoorbeeld domotica) en een back-up verbinding naar de alarmcentrale horen bij een nieuwer model tot de mogelijkheden.

Hoeveel kost het vernieuwen van een alarmsysteem?

Dat is afhankelijk van de omvang van je huidige systeem én het technische dossier dat wij in de loop der jaren hebben opgebouwd. Werken we al geruime tijd samen? Dan heb je een groot voordeel. Wij beschikken namelijk over een compleet dossier. Dit verkort de installatietijd aanzienlijk. Wij weten namelijk precies waar eventuele beveiligingsrisico’s zich bevinden en wat jij nodig hebt in jouw specifieke situatie. 

Meer informatie nodig? Of ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met één van onze experts voor een advies op maat.