Houd de controle over jouw kluis met een codeslot of tijdslot

Wil jij jouw waardevolle eigendommen of contanten veilig kunnen opbergen? Maak dan gebruik van een kluis. Deze is op verschillende manieren te openen en te sluiten. Bijvoorbeeld met een sleutel, een codeslot of een tijdslot. Deze opties hebben elk een eigen niveau van veiligheid. Benieuwd naar welk kluisslot het best bij jouw unieke situatie past? Lees dan snel verder. 

Kluis openen met een sleutel

Kies je voor een kluis met sleutelslot, dan open je deze met – hoe kan het ook anders – een sleutel. Zo’n kluis is uitermate geschikt voor situaties waarin slechts een enkeling toegang heeft tot de kluis of wanneer je behoefte hebt aan weinig poespas. Er kleeft echter ook een groot nadeel aan een kluis met sleutelslot. Verlies je je sleutel, of geef je deze aan een ander? Dan neemt het risico op inbraak toe. Hebben er meerdere mensen een sleutel? Dan is het onmogelijk te achterhalen wie op welk moment in de kluis is geweest. Heb je hier wel behoefte aan? Kies dan voor één van de volgende opties.

Kies voor veiligheid met een code- of tijdslot

Zoals de naam al doet vermoeden, is een kluis met codeslot eenvoudig te openen met een code. Iedere gebruiker ontvangt een persoonlijke code en past deze vervolgens aan. Door de code te koppelen aan de gebruiker weet je altijd welke gebruiker de kluis geopend heeft en wanneer dat gebeurd is. Dit werkt preventief. De gebruiker weet namelijk dat hij of zij in de gaten gehouden kan worden. 

Is het openen van de kluis tijdsgebonden? Bijvoorbeeld omdat een kluis alleen toegankelijk mag zijn tijdens openingstijden of kantooruren? Dan kies je voor een tijdslot. In beide gevallen ontvang je als eigenaar een mastercode. Jij hebt dan het volledige beheer in eigen hand.

Remote beheer voor extra gebruiksvriendelijkheid

Het voordeel van een tijdslot zit ‘m in het online beheer. De kluis wordt aangesloten op het internet en beveiligd via een encrypted verbinding en/of vpn tunnel. Het is dan direct mogelijk om op afstand codes toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen. Hiervoor hoeft dus geen monteur meer langs te komen. En dat is handig. Wordt er bijvoorbeeld iemand ontslagen? Dan kun je hem of haar direct de toegang tot de kluis ontzeggen. Wel zo veilig. 

Dit remote beheer kent echter nog meer voordelen. Wanneer je instelt dat een kluisdeur beperkt open mag staan, ontvangt de hoofdgebruiker een melding wanneer de tijdslimiet wordt overschreden. Je kunt dus direct handelen. Maak je daarnaast gebruik van het vierogenprincipe? Dan krijg je ook inzicht in wie de kluis altijd samen opent. Ook is het mogelijk om een rapportage uit te draaien. Met andere woorden: je weet – te allen tijde – wat er met je kluis gebeurt.

Neem contact op

Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze voor jouw unieke situatie? Neem dan contact met ons op. Onze experts inventariseren de beveiligingsrisico’s op locatie en komen met een voorstel op maat. Je bent dan ook altijd verzekerd van een passende oplossing.