Hoe kies jij de juiste veiligheidsdeur?

Soms bieden normale deuren onvoldoende weerstand bij veiligheidsrisico’s. Een inbraakwerende – of misschien zelfs kogelwerende – veiligheidsdeur is dan een oplossing. Maar hoe kies je de juiste veiligheidsdeur voor jouw situatie? Wij zetten de belangrijkste punten om rekening mee te houden voor je op een rijtje. Lees snel verder.

Welke bescherming heb je nodig?

Mens en materiaal veilig houden. Dat is waar het om draait. De eerste stap is dan ook het achterhalen van de veiligheidsrisico’s. Of met andere woorden: welke bescherming heb je nodig? Moet jouw toekomstige deur inbraak- of brandwerend zijn? Of ga je nog een stap verder met een kogelwerende veiligheidsdeur? Het is ook mogelijk om deze met elkaar te combineren. Neem contact op met één van onze experts zodat we je kunnen helpen met een advies op maat.

De benodigde duur van bescherming

Vervolgens is de vraag hoe lang de bescherming moet duren. Dit noemen we ook wel de uitsteltijd. Dit staat voor het aantal minuten dat je beschermd bent tegen het door jou gekozen risico. Bij een brandwerende veiligheidsdeur kun je kiezen voor bescherming tot 30, 60 of 120 minuten. Dit geeft voldoende tijd om hulpdiensten in te schakelen en de brand te blussen. Al onze veiligheidsdeuren zijn getest én gecertificeerd volgens de daarvoor geldende EN-normen, zoals de EN 1627 en EN 1634. 

Het gebruik van de veiligheidsdeur

Wordt de deur intensief gebruikt? Of dient deze alleen als vluchtdeur? Dit is belangrijk om te weten. Om paniek te voorkomen, zal een veiligheidsdeur namelijk snel te openen moeten zijn. Zonder dat dit afbreuk doet aan de functionaliteit ervan. Daarnaast moet de manier van openen intuïtief genoeg zijn, zodat iedere gebruiker direct weet hoe te handelen.

Combineren met overige beveiligingsoplossingen

In sommige situaties biedt een veiligheidsdeur voldoende bescherming. Heb je echter behoefte aan een totale beveiligingsoplossing? Maak dan – naast deze bouwkundige beveiliging – ook gebruik van elektronische oplossingen. De inbraakwerende deur voorkomt, een alarmsysteem signaleert en een camera registreert. Een gouden combinatie.

Laat jouw veiligheidsdeur monteren door Dujardin Remmers

Veiligheidsdeuren staan over het algemeen niet bekend om hun lichte gewicht. Laat jouw deur en het bijbehorende kozijn dan ook leveren en installeren door Dujardin Remmers. Onze gecertificeerde monteurs hebben veel ervaring in zowel binnen- als buitendeuren. Zij voeren het transport, de inhuizing en de montage dan ook graag voor je uit.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.