Creëer een veilig gebied bij risico op gevaar met een panic room

Een veilige ruimte realiseren in een bedrijfspand of woning? Dat kan met een panic room. Dit is een beveiligde ruimte waarin je waardevolle spullen veilig opbergt en waar je naartoe kunt wanneer gevaar op de loer ligt. Dit geeft je de benodigde tijd om de hulpdiensten in te schakelen. Een panic room – ook wel safe room genoemd – kan in ieder pand en op iedere gewenste locatie geplaatst worden. In deze blog vertellen we je er meer over.

Een panic room kan altijd en overal

Onze beveiligde ruimtes worden gemaakt van panelen en zijn modulair op te bouwen. Het is dan ook mogelijk om op vrijwel iedere locatie een ruimte te bouwen met wanden, vloeren, plafonds en deuren. Een bestaande ruimte – bijvoorbeeld een kantoor of slaapkamer – beveiligen? Ook dat is een optie. Op deze manier realiseer je een discrete ruimte die nauwelijks opvalt en toch over belangrijke eigenschappen als brand-, inbraak- en kogelwerendheid beschikt. 

Moet een panic room op een tweede etage of in een grachtenpand geïnstalleerd worden? Geen enkel probleem. Bij Dujardin Remmers kun je ook terecht voor lichtgewicht oplossingen. We adviseren je hierin graag.

De bereikbaarheid van een panic room

Een panic room moet goed bereikbaar zijn. Dat is logisch. Je wilt zo’n beveiligde ruimte snel kunnen betreden wanneer gevaar dreigt. Het is dan ook raadzaam om de panic room te bouwen op de verdieping waar je de meeste tijd doorbrengt. Door de panic room daarnaast uit te voeren met meerdere in- en uitgangen verhoog je de toegankelijkheid én de veiligheid. Uiteraard zijn deze veiligheidsdeuren enkel van binnenuit te openen zodra je in de ruimte aanwezig bent.

Opslag van volumineuze goederen

Met zo’n ruimte houd je jezelf en eventuele familieleden of kinderen veilig. Dat staat voorop. Het is echter ook mogelijk om volumineuze of waardevolle goederen op te slaan in een safe room. Dit noemen we dan een kluisruimte. Onze kluisruimtes zijn volledig gecertificeerd en worden door onze ervaren medewerkers op de juiste manier in elkaar gezet. Hierbij houden we uiteraard ook rekening met de eisen die door de verzekeraar worden gesteld.

Een kluiskamer van Dujardin Remmers

Een kluiskamer laten bouwen? Voor iedere situatie, afhankelijk van het doel en de locatie die beschermd moet worden, bieden wij een oplossing. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op. Onze adviseurs staan voor je klaar.